boekjes.png

Sacha de Ven

Boeken hebben Sacha altijd al gefascineerd omdat er in die uiterst compacte vorm een wereld aan beeld en informatie schuilgaat. In haar vrije werk speelt ze met de technische aspecten van het vak, geeft er een geheel eigen draai aan en kiest vaak voor ongebruikelijke materialen.

Regelmatig werkt ze samen met beeldend kunstenaars. Daarbij zijn haar vormgevingskwaliteiten en technische kennis een belangrijke inbreng.
Zie o.a. de website van Loes W. Greiner en Eva Kipp

Leven, dood, religie is een belangrijk thema in haar werk. Afscheid nemen van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis.
Veel mensen willen de zo persoonlijke band met een overledene een plek geven. Dat kan een grafmonument zijn waar u regelmatig naar toe kunt gaat. Anderen kiezen voor een speciaal album of een gedenkplek in huis.
Een gedenkalbum op maat waarin foto's en documenten een plek krijgen en die voor u de herinnering aan de overledene levend houden kan ik voor u maken. Of een doos waarin voorwerpen en een album een plek krijgen.

Ook bij leven kunt u een 'document' samenstellen om aan uw dierbaren na te laten.

Gedenkobjecten,  kan ik in nauw overleg met de nabestaande(n) ontwerpen en uitvoeren.
De kosten zijn afhankelijk van de materialen die gebruikt worden en de tijd die het ontwerp en uitvoering vergen. Het eerste gesprek is altijd gratis.

Wanneer u graag zelf een gedenkobject wilt maken kunt u dat in een van mijn workshops doen. Overleg vooraf is dan verstandig.

Door het geven van workshops en cursussen wil Sacha haar passie voor het verschijnsel ‘boek’ graag aan anderen overbrengen. Het uitgangspunt daarbij is dat de techniek niet de baas mag spelen want creativiteit en vindingrijkheid zijn minstens zo belangrijk bij dit ambacht.

 

Curriculum Vitae

Sacha de Ven, geboren in Amsterdam, 1952
Burgemeester Seinenstraat 11
9831 PS Aduard
06 22916825

Opleiding:

AKI, Academie voor beeldende kunst te Enschede, afdeling grafische vormgeving. Pedagogisch didactische bijscholing

1983 - heden
handboekbinder met eigen kleine boekbinderij
2002 - 2012
docent taaldrukken/beeldende vorming o.a. ICO, Centrum voor Kunst en Cultuur in Assen
1986 - 2010
docent Creativiteitscentrum De Cirkel in Heerenveen
1977 -1983
grafisch vormgever bij Wolters-Noordhoff Uitgeverij in Groningen

Exposities

Vanaf 2006 heeft Sacha aan meerdere tentoonstellingen meegedaan.