boekjes.png

Workshops

 

Workshops handboekbinden aan huis

Workshops
In mijn atelier in Aduard (Gr) organiseer ik gemiddeld één keer per maand workshops handboekbinden op zaterdag voor mensen die geïntrigeerd zijn door het boek en de doos in welke vorm dan ook. Een workshop van een aaneengesloten weekend is op verzoek mogelijk.

Familie- of vriendendag 
Groepen van minimaal 3 personen zijn ook welkom. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al meedoen. De datum en de inhoud van de dag worden in overleg vastgesteld, afhankelijk van de interesse en de samenstelling van de groep.
    
In de workshops leert u een aantal essentiële basisbeginselen en -technieken die nodig zijn om een boek of doos goed te laten functioneren. Verder is mijn benadering vooral inventief en creatief.
Beginners en gevorderden zijn van harte welkom. Van mensen die geen idee hebben van wat ze willen doen tot deelnemers met een uitgesproken plan.

Een greep uit de mogelijkheden:

WorkshopBind wat je binden kan
Deelnemers die nog nooit iets met het mooie ambacht te maken hebben gehad leren de meest belangrijke kneepjes en weetjes van het vak. Wat ze vervolgens gaan doen hangt helemaal af van hun persoonlijke wensen. Zijn die er niet, dan heb ik wel een voorstel.
Deelnemers die al eerder een cursus hebben gevolgd weten misschien wel wat ze willen doen. Dat kan een nieuwe techniek/bindwijze zijn of een herhaling van iets dat nog niet goed gaat.

Een zooitje ongeregeld binden
Hoe bind je een reisverslag waarin je foto’s, bonnetjes, plattegronden, geschreven en getekende impressies en misschien zelfs gedroogde bloemen wilt opnemen? Hoe bind je een Liber Amicorum (een vriendenboek) waaraan meerdere mensen hun creatieve steentje hebben bijgedragen en waar dus geen velletje hetzelfde is? Hebt u een stapel tekeningen en/of teksten op verschillende formaten en soorten papier die u toch graag gebundeld wilt hebben?
Deelnemers nemen het zooitje ongeregeld dat ze willen binden mee naar de workshop.
We onderzoeken samen de verschillende mogelijkheden.

 

Magische doosjes
Naast het maken van `gewone` dozen kunt u ook bijzondere, magische doosjes maken. Kent u het Japanse toverdoosje? Dat is een doosje met drie vakken naast elkaar. Je ziet ze alleen nooit alledrie tegelijk. De ene keer als je het deksel opent zie je twee vakken, de andere keer maar één…
Zo is er ook het doosje met het muntstuk. Het ene moment komt het muntstuk gemakkelijk te voorschijn, het andere moment lijkt het helemaal verdwenen te zijn. Het toverboekje is een object waarin een bankbiljet op onverklaarbare wijze van plaats wisselt. Dan weer zit het biljet onder twee parallel lopende linten, dan weer onder gekruiste linten.
Ook het maken van de Jacobsladder of Chinese slinger behoort tot de mogelijkheden.

 

Mensen met een eigen plan zijn van harte welkom. Vooraf overleg is dan wel gewenst.

De workshops vinden plaats op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur met daarin ongeveer een uur lunchpauze. Mensen die graag een zaterdag en zondag aaneensluitend een workshop willen volgen kunnen dit aangeven. Ik zal dan proberen een groepje samen te stellen en een datum te bepalen.

Er doen maximaal 4 deelnemers mee.
 
Kosten
€ 45,00 p.p. per dag, inclusief basismaterialen, koffie en thee. Deelnemers nemen zelf hun lunch mee.

Na aanmelding krijgt u 2 weken van te voren bericht of het doorgaat. Tot dat moment kunt u kosteloos annuleren, daarna bent u het hele bedrag verschuldigd.

 

 

 

Aanmelden kan via contact.